Guardia Nuevan ensimmäinen livelevy

20.02.2013

Intohimojen illat talteen: Guardia Nuevan eka livelevy!

Kokkolalainen tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nueva on julkaissut ensimmäisen livelevynsä. Upean levyn tunnelmallinen anti on koottu lokakuun 2012 "Intohimojen ilta" -konserttikiertueella Lahden Sibeliustalossa, Turun Logomossa ja Tamperetalossa.

– Tämä on todellinen livelevy. Levyn jokainen kappale on aito konserttitaltiointi alusta loppuun, kapellimestari Raimo Vertainen hymyilee tyytyväisyyttä säteillen.

Aito alusta loppuun


Levyllä soi kaikkiaan kymmenen kappaletta: Piazzollaa, Gallianoa, M.A. Nummista, Gotan Projektia... Vahvaa tunteiden paloa. Valtaosa tulkinnoista nojaa Guardia Nuevan huippuunsa hiottuihin sovituksiin ja soittajiensa taituruuteen. Kolmessa kappaleessa solistina laulaa Jonna Pirttijoki, joka esiintyy myös orkesterin muusikkona.

Levyn koostamista suunniteltiin huolella ja hartaudella. Lopputuloksesta kuuluu, että perusteellinen pohjatyö kannatti.

– Meillä oli kiertueella matkassa 25 henkilöä huolehtimassa konserttien monipuolisesta ja tasokkaasta taltioinnista. Mukana kulkivat muun muassa ääniteknikko, järjestäjä, valokuvaaja ja oma miksauspöytä. Kaikki hoidettiin viimeisen päälle kunnolla, Vertainen takaa.

Pitkäjänteisesti kohti huippua


Guardia Nuevan tarina alkaa vuodesta 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Ei ole vahinko eikä sattumaa, että kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.

Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin. Reilussa vuosikymmenessä orkesterin repertuaari on kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin.

Orkesterissa soittaa 16 taitavaa musiikin ammattilaista. Raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella orkesterin harmonikat, bandeonit, jousisoittimet ja rytmiryhmä soivat kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea ja ulkomaita – aina Argentiinaa – myöten.

Kapellimestari Raimo Vertaiselle on moni sanonut, että Guardia Nueva on enemmän kuin orkesteri, se on elämys, joka täytyy kokea.

– Uskon, että täyteläinen konserttitaltiointi tuo kuulijan lähelle syvemmän Guardia Nueva -elämyksen kuin mihin tavallinen levy pystyy. Nauttikaa levystä ja tervetuloa konsertteihin!

Jaa tai tykkää

facebooktwitterlinkedinwhatsapp

edellinenIntohimojen ilta Musiikkitaloon maaliskuussa

30.01.2013

"Intohimojen Ilta" -konserttien sarjallaan paikkansa Suomen johtavana ja parhaana pidettynä tango-orkesterina vakiinnuttanut Guardia Nueva saapuu uudelleen Helsingin Musiikkitaloon.

Lue lisää

seuraava


Guardia Nuevan 10-vuotisjuhlakonsertti TV1:ssä

21.05.2013

Guardia Nuevan 10-vuotisjuhlakonsertti esitettiin 26.2.2011 loppuunmyydyssä Kokkolan jäähallissa.

Lue lisää

Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com

Täytä lomake

Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*


Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com