Intohimojen illat Lappeenrannassa ja Kuopiossa

10.10.2014

Viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan Intohimojen illat jatkuvat. Nyt kiihkeästä tunnelmasta nautitaan Itä-Suomessa. Intohimojen illan tähtisolisteina 25 tangokuningatarvuottaan juhliva Arja Koriseva, sykähdyttävä Mikael Konttinen sekä orkesterin riveissä muusikkonakin soittava, säteilevä laulajatar Jonna Pirttijoki. Orkesteria johtaa kapellimestari Raimo Vertainen.

Ensimmäiset Guardia Nuevan Intohimojen illat koettiin Helsingin musiikkitalossa keväällä 2012, sittemmin tunteiden paloa on koettu myös Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Nyt on Lappeenrannan ja Kuopion vuoro. Illan ohjelmassa on mm. argentiinalaisia ja suomalaisia tangoja sekä ikivihreitä klassikkoja. Luvassa on nuoruusmuistoja, romantiikkaa ja sopivasti surumielisyyttä sekä räväkän säkenöiviä tangoja.

Juhlatunnelmaa


Guardia Nueva on tehnyt jo pitkään yhteistyötä suomalaisten huippusolistien kanssa.

– Olen tuntenut Raimon jo 80-luvulla opiskellessamme Keski-Suomen konservatoriossa Jyväskylässä ja ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan solistina lauloin Kokkolan Talviharmonikan Suuressa Viihdekonsertissa helmikuussa 2013, rakastettu tangokuningatar Arja Koriseva kertoo.

Luvassa on kaksi tyylikästä, lämminhenkistä konserttia.

– Emme ole aiemmin konsertoineet yhdessä Lappeenrannassa ja Kuopiossa. Ohjelmistossa on aiemmista konserteista tuttuja kappaleita sekä värinä pari uutta laulua. Live-esiintyminen sytyttää aina ja taatusti edessä on jälleen unohtumaton hetki! On ilo konsertoida hienon orkesterin ja upeiden laulajien kanssa.

Koriseva lupaa, että konsertissa näkyy kuningattaren juhlavuosi.

– Totta kai! Laulan tangoja suurella tunteella; nehän ovat myös Guardia Nuevan ominta omaa. Erityyliset tangot saavat oman tunnelmansa. Kiitän konsertin myötä kaikkia ihmisiä, jotka ovat jakaneet vuosien musiikkihetket kanssani ja jaksaneet kulkea rinnallani.

Pitkästä aikaa samalle lavalle


Ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan solistina laulaa Suomen iskelmätaivaan tähdistöön varmoin ottein kivunnut Mikael Konttinen.
– Olen seurannut Guardia Nuevaa jo pitkään ja ajatellut, että olisi mahtavaa päästä heidän kanssaan lavalle. Nyt se toteutuu ja vielä Arja Korisevan kanssa! Guardia Nueva soittaa juuri sen tyylistä musiikkia, josta itse pidän. Esimerkiksi Gothan Project ja argentiinalaiset tangot ovat suuria suosikkejani.

Yhtä tangoa Konttinen odottaa aivan erityisesti.

– Öiset kitarat. Sen olisin halunnut laulaa ja Tangomarkkinoilla 2006, mutta arpaonni ei suosinut.

Konttinen paljastaa olleensa yhden Guardia Nuevan jäsenen kanssa samalla lavalla ennenkin. Illan kolmas solisti, valloittava laulajatar Jonna Pirttijoki, on tuttu vuosien takaa.

– Vuonna 2000 lauloin Finlanders bändin taustalaulajana Karuselli-lastenlaulukilpailussa Jonna Pirttijoen osallistuessa kilpailuun. Ollaan Jonnan kanssa asiaa iloisesti muisteltu, mukavaa päästä taas samalle lavalle.

Guardia Nueva – pitkäjänteisesti ja tosissaan


Guardia Nuevassa soittaa 16 taitavaa musiikin ammattilaista, joista valtaosa on soittanut yhdessä jo todella pitkään. Tiivis ja pitkä yhteistyö näkyy ja kuuluu kauas.

Raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea ja ulkomaita – aina Argentiinaa – myöten. Viimeisimpänä valloituksena, ennen Lappeenrantaa ja Kuopiota, Berliinin Filharmonia kesäkuussa 2014.

Orkesterin tarina alkoi jo vuonna 2001. Juuret ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Raimo Vertainen ja Sari Viinikainen muuttivat Kokkolaan.

– Olemme molemmat harmonikansoitonopettajia ja hyvin nopeasti syntyi ajatus siitä, että Keski-Pohjanmaalla on riittävän vahva pohja ison orkesterin perustamiseen. Meillä oli itse koulutetut harmonikan soittajat ja vahva jousisoiton keskipohjalainen perinne. Osaava komppiryhmä täydensi soitinperhettä. Ilman Kaustisen musiikkilukiota, Keski-Pohjanmaan konservatoriota ja ammattikorkeakoulua ei olisi Guardia Nuevaakaan, kapellimestari Raimo Vertainen taustoittaa.

Heti alusta alkaen töitä päätettiin tehdä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti.

– Vierailimme Argentiinassa jo vuonna 2004. Ajatuksissa oli, että jos kelpaamme vaativalle tangoyleisölle Etelä-Amerikassa, niin silloin kelpaamme kenelle vaan! Matkalla soitimme muun muassa radiokonsertin sadalle miljoonalle kuulijalle ja argentiinalaisen tangon guru Astor Piazzolan läheisin yhteistyökumppani Horacio Ferrer totesi, ettei Piazzollan enkelisarjaa voi Guardiaa Nuevaa paremmin soittaa, Vertainen muistelee yhtä orkesterin tähtihetkistä.

Guardia Nueva täytyy kokea


Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, parhaillaan livenä, paikan päällä nautittuna. Suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä.

Lappeenrannassa orkesteri konsertoi perjantaina 24. lokakuuta Lappee-salissa klo 19 ja seuraavana iltana samaan aikaan Kuopion Musiikkikeskuksessa.

– Monet ovat sanoneet minulle, että Guardia Nueva on enemmän kuin orkesteri. Yhdyn mielipiteeseen täysin rinnoin. Guardia Nueva on elämys, joka täytyy kokea. Tervetuloa konserttiin!

Jaa tai tykkää

facebooktwitterlinkedinwhatsapp

edellinenTango Gala Berliinissä

02.06.2014

Guardia Nueva Berliinin Filharmoniaan

Lue lisää

seuraava


Guardia Nueva livelevy Berliinin konsertista

31.12.2014

Ensimmäisenä suomalaisena tango-orkesterina Berliinin filharmonian kesäkuussa 2014 valloittanut kokkolalainen Guardia Nueva on julkaissut Berliinin konsertistaan huikean konserttitaltioinnin.

Lue lisää

Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com

Täytä lomake

Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*


Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com