Suomi ja Turkki taipuvat tangoon

29.09.2006

Festivaali Galata – aukiolla 16. syyskuuta 2006!


Syyskuussa suomalainen tango saapuu Turkkiin. Yksi Suomen parhaista tango-orkestereista, kokkolalainen Guardia Nueva kapellimestarina Raimo Vertainen aloittaa turkkilaisen tangokansan valloittamisen Istanbulista ja jatkaa Ankaran kautta Izmiriin Egean -meren rannalle. Orkesterin solisteina esiintyvät tangokuningas Matti Korkiala ja orkesterin oma solisti Tuomas Airola. 'Turkki ja Suomi taipuvat tangoon' -tangofestivaali on Suomen Ankaran suurlähetystön järjestämä tapahtuma, jonka tarkoitus on tehdä suomalaista tangokulttuuria tunnetuksi Turkissa.

Istanbulissa konsertti on ulkoilmatapahtuma ja sen paikkana on historiallisen Galata -tornin juurella oleva aukio keskellä Istanbulin kulttuuri- ja huvielämän keskusta. Galata ympäristöineen on ollut genovalaisten kauppiaiden, juutalaisten ja myöhemmin monien muidenkin ulkomaalaisten ja ei-muslimivähemmistöjen asuinseutua. Mitä ilmeisimmin ensimmäiset tangon sävelet Turkissa 1920 –luvulla on kuultu juuri näillä seuduilla Istanbulissa. Galata –tornin aukio on siis mitä sopivin paikka tangolle. Konsertissa esiintyy myös turkkilainen Sema -tango-orkesteri. Aukiolla on mahdollisuus myös tanssia.

Ankarassa ja Izmirissä tilaisuudet järjestetään illallistanssiaiskonsertteina Sheratonissa ja Crowne Plaza –hotelleissa. Tarkoitus on saada kaikki tangoa harrastavat turkkilaiset liikkeelle.

Festivaali on osa lähetystön Suomen EU –puheenjohtajuuskauden kulttuuriohjelmaa Turkissa. Turkissa on suuri joukko argentiinalaisen tangon harrastajia, mutta suomalaista tangoa ja omaleimaista tangokulttuuria ei tunneta Turkissa lainkaan. Syyskuun jälkeen toivomme asian olevan toisin.

Jaa tai tykkää

facebooktwitterlinkedinwhatsapp

edellinenK-P liitto myönsi 5000 euroa

20.09.2004

Keski-Pohjanmaan liiton hallitus on myöntänyt El Destino Buenos Aires 2004 – Guardia Tango Finlandialle viisi tuhatta euroa projektin asiantuntijapalkkioihin.

Lue lisää

seuraava


Turkin konsertit

29.09.2006

Turkin konsertit onnistuivat hienosti; CNN Turkey- televisiokanava nauhoitti Istanbulin konsertin, joka lähetettiin kaksi kertaa.

Lue lisää

Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com

Täytä lomake

Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*


Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com