Taipuisa timantti - GUARDIA NUEVA 20 vuotta

08.09.2021

Guardia Nueva Solo - Astor Piazzolla
Konservatorio La 18.9.2021 klo 19.00

Astor Piazzollan merkitys on ollut ratkaiseva Guardia Nueva- orkesterin synnylle 2001. Rohkeutta oli mennä 2004 suoraan Buenos Airesiin konsertoimaan argentiinalaisen tangon syntysijoille ja sen tärkeimmille areenoille. Konserttimatka oli ikimuistoinen elämys. Guardia Nueva on tehnyt runsaasti Astor Piazzollan musiikkia konserteissaan ja levytyksissään ja Piazzolla onkin eittämättä yksi viime vuosisadan merkittäviä säveltäjiä. Guardia Nuevaa on pyydetty esittämään usein Piazzollan musiikkia pelkästään orkesterilla. Nyt tämä toteutuu ja solistina nimenomaan orkesteri – Guardia Nueva.

Guardia Nueva - Yhdessä eteenpäin
Kokkola-Sali Pe 8.10.2021 klo 15.00


Guardia Nueva haluaa muistaa erityisryhmiä, joille konsertissa käynti on viime aikoina ollut kovinkin haasteellista. Tämä konsertti on suunnattu vanhuksille, invalideille ja palvelutaloloissa oleville. Elämänmyönteistä musiikkia Kokkolan merenrantakaupungin sävyillä.
Solisteina Maria Autio ja Jiri Tammilehto

Konsertti loppuunmyyty

Guardian Nuevan Joulu - Neljä Vuodenaikaa
Kokkolan kirkko La 11.12.2021 klo 19.00


Antonio Vivaldin Vuodenajat Max Richterin versiona.
Teoksessa mukana tanssi ja animaatiot

Antonio Vivaldin teos ”Vuodenajat” on yksi länsimaisen musiikin kulmakivi. Saksalainen Max Richter on säveltänyt tämän teoksen uudestaan, käyttäen Vivaldin teosta vapaasti. Näin on syntynyt uusi teos ”Recomposed Four Seasons”. Tämän teoksen on Raimo Vertainen orkestroinut ja sovittanut Guardia Nuevalle. Teokseen on tullut täten kolmas sisältöversio uudella tulokulmalla. Guardian tulkinnan myötä vanha teos sää päivitetyn ilmeensä ja olemuksensa – tässä ja nyt.

Teoksessa on oleellisena osana tanssi, joka kuvaa vuodenaikojen vaihtumista, ja samalla ihmiselämän kiertokulkua. Kevät-kesä-syksy-talvi: syntymästä kuolemaan olevilla luonnon vertauskuvilla. Animaatiot heijastettuna kirkon seinälle täydentävät kokonaisuuden. Näistä kolmesta elementistä: musiikki, liike, kuva – syntyy ainutkertainen elämys.

Koreografia ja puvut Annika Sillander
Tanssijat Ailish Maher, Viivi Sjöblom, Antti Seppänen, Evgeny Kostyukov
Animaatiot ja videoprojisointi Nadia Dumcheva
Lavastus ja valaistus Tuupa Records, Mikko Mäki

Guardia Nueva 20-vuotta – Juhlakonsertti
Kokkolan Jäähalli La 19.2.2022 klo 18.00


Juhlakonsertissaan Guardia Nueva esittää orkesterille tehtyjä sovituksia huippusolistien kera. Kaikki teokset ovat sovitettu guardiamaiseen tyyliin, ottaen orkesterin ainutlaatuisen kokoonpanon huomioon. Konsertti sisältää suomalaista musiikkia, tangoja- sekä kansainvälisiä tunnelmia sovitettuna uuteen muottiin. Samoin argentiinalaista musiikkia, elokuvamusiikkia, musikaalisävelmiä, sekä instrumentaalimusiikkia Guardia Nuevan tyyliin.

Solisteina Jarkko Ahola, Arja Koriseva, Jennie Storbacka ja Teemu Roivainen

Guardia Nuevan kesäkonsertti - Kesäillan valssi
Kokkolan Kesäviikko Länsipuisto La 9.7.2022 klo 18.00


Iskelmien, tangojen ja viihdemusiikin helmiä luonnon helmassa. Guardia Nuevan teemana kesäiset sävelet ja merikaupunki. Myös yleisö pääsee laulamaan orkesterin säestyksellä. Kuulet myös räp-versioita suomalaisista tangoista!

Solisteina Anu Komsi, Simodeus ja MC Kajo

Vapaa pääsy

Jaa tai tykkää

facebooktwitterlinkedinwhatsapp

edellinenVivaldin-Richterin Neljä vuodenaikaa

16.06.2021

Pitkään työstetty orkesterisovitus Guardia Nuevalle vihdoin valmis.

Lue lisää

seuraava


GN 2 – Konserttilahja erityisryhmille

18.10.2021

Tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nueva juhlii 20 vuotista taivaltaan monipuolisesti. Sarja alkoi syyskuussa Astor Piazzolla -konsertilla ja perjantain lokakuun 8. päivänä Kokkolan kaupungintalon Kokkolasalissa oli luvassa jotain aivan muuta.

Lue lisää

Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com

Täytä lomake

Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Viesti*


Haluatko
orkesterin
esiintymään?

Täytä ja lähetä oheinen lomake,
soita tai lähetä sähköpostia.
puh: 050 511 8387
raimo.vertainen(at)gmail.com